Bijvoorbeeld: 26/04/2018

20 jaar Japanse Tuin

20 jaar Japanse Tuin

In april gaat elk jaar de Japanse Tuin van Hasselt open maar dit jaar is het extra feest. De Japanse tuin bestaat 20 jaar. De verjaardag wordt gevierd met een bijzonder ruim aanbod van activiteiten. Net zoals in het land van de rijzende zon, sluiten de activiteiten nauw aan bij de seizoenen. Wat mag je in april verwachten:
 
Officieel wordt het feestjaar ingezet op 15 april, maar een week eerder op 8 april kan je al lekker gaan picknicken in de tuin op het kersenbloesemfeest. Op 15 april gaan de feestelijkheden van start met de inwijding van de Torii, een nieuwe grote Japanse poort. Moderne manga, verwarmende thee, dans, zinnige haiku, grime, sake, samurai, ... het zal er allemaal zijn om er een onvergetelijke dag van te maken. Het concert van Tátake!-Taiko met grote taiko-drums zet de opening kracht bij.
 
Ook de Hasseltse musea schenken aandacht aan de Japanse cultuur naar aanleiding van het feestjaar: Van 14 tot en met 29 april kom je in het Nationaal Jenevermuseum meer te weten over sake en whiskey.

Hongo

Izumi Hongo stelt in het ModeMuseum van Hasselt silhouetten voor uit haar Spring - Summer Collectie 2012, een moderne look met Japanse materialen in contrast met een erfstuk uit Itami : de mooie bruidskimono. Deze tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 29 april.

Japanse Tuin

van 1 april t/m 31 oktober, 10u-17u (ma-vr), 14u-18u (za-zo)
Gouverneurverwilghensingel 23
€ 5 / gratis (-12 jaar)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!