Bijvoorbeeld: 21/06/2018

de Sage van de Eenhoorn

de Sage van de Eenhoorn

Kermis of feestelijkheid
Lange beschrijving
Beleef de vijfde editie van het middeleeuwse familiespektakel de Sage van de Eenhoorn

Klaar voor een onvergetelijke dag met de hele familie? De Sage van de Eenhoorn flitst je terug in de tijd. Verwacht je aan een riddertoernooi met spectaculaire bekwaamheidsproeven. Geniet van theater en interactieve voorstellingen. Troubadours, acrobaten, een goochelaar en nar dompelen je helemaal onder in de middeleeuwse sfeer.

Rijkgevuld en interactief programma

Coördinator van Abdijsite Herkenrode, Ginny Haesevoets: “Grote en kleine bezoekers mogen zich verwachten aan een rijkgevulde dag. Er zullen riddertoernooien zijn, waarin je de deelnemers kan aanmoedigen bij spectaculaire bekwaamheidsproeven. Theater en interactieve voorstellingen brengen je dan weer van echte actie naar echte betovering. En tussendoor kom je troubadours, acrobaten, een goochelaar of een nar tegen, die je helemaal onderdompelen in de middeleeuwse sfeer.”

De Sage belooft niet alleen een heel uitgebreid programma te worden, met tientallen activiteiten en workshops, maar bovenal ook interactief. Kinderen kruipen in de huid van een stoere ridder of charmante jonkvrouw en kunnen zelf ringsteken, spitsroede lopen, dansen, … Tijdens de workshops zetten ze hun creativiteit aan het werk. En de jongsten kunnen net zoals de echte archeologen een aantal jaar geleden op de site deden, graven naar verborgen schatten.

De magische wereld van de eenhoorn

Ginny Haesevoets: “De magie van het festival zit ‘m in de mix van activiteiten, workshops, theater, muziek en voorleessessies en dat allemaal voor kinderen van elke leeftijd, verspreid over de hele site. Alleen al de historische site, die zo omvangrijk is dat je de omgeving vergeet, geeft je het gevoel even in een andere tijd te zijn. De hele site ademt, tot in de kleinste details, de sfeer van de middeleeuwen.”

En daar hoort natuurlijk ook middeleeuws lekkers bij. Als je even wil bekomen, kan je genieten op een zonnig terras of in de Paardenstallen. Verfrissende drankjes en middeleeuwse lekkernijen staan voor je klaar. Grote kinderen kunnen genieten van de karaktervolle abdijbieren: Herkenrode Tripel en Herkenrode Bruin. Schol!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
tot
Waar
Abdijsite Herkenrode
Herkenrodeabdij 4
3500 Hasselt
Toon kaart
Prijs
€ 6.0
•Kinderen t.e.m. 5 jaar: gratis•Kinderen van 6 t.e.m. 12 jaar: € 6 / € 5*•Volwassenen: € 9 / € 8*•Gezinsticket voor 2 volwassen en bijhorende kinderen: € 25 / € 20* * Korting geldig voor:•houders Uitpas Hasselt op vertoon van Uitpas aan de inkom•leden vtbKultuur op vertoon van hun lidkaart aan de inkom•Leden van de Gezinsbond betalen het gewone tarief en krijgen ter plaatse aan de stand van de Gezinsbond hun spaarkorting in hun online portemonnee
Organisator
Abdijsite Herkenrode vzw

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!