Bijvoorbeeld: 18/06/2018

De Hasseltse Jeneverfeesten 2017

De Hasseltse Jeneverfeesten 2017

Jeneverfeesten

Zaterdag 14 en zondag 15 oktober is het weer groot feest in de stad met de Hasseltse Jeneverfeesten, geïnspireerd door de rijke Hasseltse jenevertraditie.

 

Overal in de stad, in de horecagelegenheden en aan tientallen stands kan je de Hasseltse jenevers van Fryns, Massy, Smeets, ’t Stookkot, en het Jenevermuseum proeven. In alle smaken en kleuren. Proef zeker ook de jenevers van Vanderlinden en Quintens, twee nieuwe stokers met een hart voor de Hasseltse traditie.
 

Muziek, danst en theater

Maar de feesten zijn meer dan alleen maar genieten van de borreltjes . Met onder meer muziek, theater en dans, markten, tentoonstellingen en optochten en een kelnerloop bruist het in de binnenstad. Straatmuzikanten en acteurs trekken door de straten. Geen enkel muziekgenre wordt geschuwd maar ambiance is de gemene deler. Dat geeft een gevarieerd programma met straatharmonies, coverbands, dj’s, rockers en smartlapzangers, …

Het Bezet palmt tijdens de feesten Hasselt in met cultuur en artistieke verrassingen. Arnaud Deflem brengt een voorstelling over een oude clown die de piste niet meer in wil. Theatermaker Brecht Hermans trekt met Radio i Play rock en rollend voorbij. De mobiele zender speelt uw hits in ruil voor uw herinneringen. De gedichten van Jee Kast, o.a. bekend van Belgium’s got Talent, zijn in stijl en vorm divers, zijn openingszinnen, fout. Iris Penning bracht in 2016 ‘Spreken met suiker’. Samen brengen ze een greep uit hun werk, op elkaar afgestemd, voorgeproefd en goedgekeurd. Ook voor de kinderen wordt er voldoende animatie voorzien.

zaterdag 14 en zondag 15 oktober
binnenstad
gratis
www.jeneverfeesten.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!