Bijvoorbeeld: 26/06/2018

Expo 'The Vulgar - Fashion redefined'

Expo 'The Vulgar - Fashion redefined'

De internationale expo The Vulgar: Fashion Redefined komt van Londen, via Wenen, nu naar Modemuseum Hasselt. Wat is mode met allure en waar stopt mode met smaakvol zijn? Aan de hand van silhouetten en accessoires uit 500 jaar Europese modegeschiedenis – vanaf de renaissance tot vandaag - onderzoekt deze expo de voortdurend evoluerende kijk op het vulgaire en daagt ze je uit om na te denken over smaak en wansmaak.

vulgar expo modemuseum

Coco Chanel zei ooit: “Vulgariteit is het lelijkste woord in onze taal. Ik ga door met ontwerpen om het te bestrijden.” Maar wat is vulgariteit? Het roept associaties op van smakeloosheid, platvloersheid, een teveel en een gebrek aan verfijning. Maar verwijst het effectief enkel en alleen naar alles wat smakeloos is? Aan de hand van verschillende thema’s doorloopt deze expo goede en slechte smaak vanaf de renaissance tot vandaag en illustreert ze dat smaak een veranderlijk gegeven is.
 

De expo die eerder te zien was in de Londense Barbican en in het Belvedere in Wenen, is gecureerd door Judith Clark, een grensverleggende en in Londen gevestigde modecurator, professor en schrijver.

van 30 september t/m 14 januari
Modemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11
€ 8 / gratis (UiTpas)
www.modemuseumhasselt.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!