Bijvoorbeeld: 20/04/2018

Forever Young Forever

Sociale media, reclame en mode zijn in de ban van jonge mensen, niet alleen als als doelgroep, maar ook als inspiratiebron. De dubbelexpo forever YOUNG forever in het Modemuseum en het CCHA, onderzoekt het "verbeelden" van kind, jeugd en jeugdigheid op het raakvlak van mode en fotografie.

De eigentijdse catwalk wordt gedomineerd door sneakers, jeans en hoodies. Mode lijkt vanuit een soort melancholisch verlangen steeds op zoek naar het jeugdige. Modemuseum Hasselt toont hoe hedendaagse designers zich laten inspireren door de speelse kinderwereld. Maar onze eigen expressie wordt ook mede bepaald door socio-culturele factoren. Kleed je je conform je geslacht of out je je als interseks? De historische ontwikkelingen in kinderkleding is een ander facet dat in de expo aan bod komt.

Het fotografieluik in het cultuurcentrum toont de spiegeling van kind en volwassene op verschillende manieren. Ontdek in de tentoonstelling hoe fotografie, video en schilderkunst gefascineerd lijken door de broze ‘eigen-heid’ van kind en jongere. Curator Emmanuel d’Autreppe toont zijn selectie van poëtische lofzangen op de schoonheid, portretten, familiekronieken, …

2 evenementen gevonden

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!