Bijvoorbeeld: 19/04/2018

Impact Forum brengt technologische hoogstandjes naar Hasselt

Impact Forum brengt technologische hoogstandjes naar Hasselt

In de maand november loopt in de steden Luik, Eupen, Maastricht, Aken en Hasselt het Forum festival, dat focust op (internationale) producties met een centrale rol voor technologische ontwikkelingen. Eén van de partners en toonplekken is het cultuurcentrum, waar NeoArctic van Hotel Pro Forma in Belgische première gaat.

Het Forum is een onderdeel van het Euregionale project IMPACT, een sectoroverschrijdende samenwerkingspool rond de ontwikkeling van en het gebruik van nieuwe technologie in de podiumkunsten. In eerste instantie richt het zich op professionelen, studenten, onderzoekers en kunstenaars met symposia, studiedagen, workshops, … Twee keer treedt het project naar buiten (in november van dit jaar en in november volgend jaar) met voorstellingen voor het grote publieke tijdens het Forum festival.

Première

Hotel Pro Forma

Absoluut hoogtepunt in het CCHA wordt NeoArctic van het Deense Hotel Pro Forma (21 november). Op tekst van de IJslandse schrijver Sjón (ook tekstschrijver van Björk) en met muziek van de Britse producer Andy Stott en de Letse componist Krists Auznieks brengen ze een poëtische én verontrustende muzikale performance over het Antropoceen, het nieuwe tijdperk bepaald door de menselijke verstoring van het ecosysteem.

Op het podium staan twaalf zangers die woorden zingen, fluisteren en roepen als repetitieve soundscapes. De ritmische muziek fuseert met experimentele elektronica terwijl het podium een doek vormt voor licht, kleur en projectie.

van woensdag 8 t/m dinsdag 21 november
www.impact-regio.eu

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!