Bijvoorbeeld: 17/03/2018

MOTIF - de stad vol patronen

MOTIF - de stad vol patronen

De wereld zit vol patronen, maar ze gaan zo op in de omgeving dat we ze meestal niet meer opmerken. Het festival Motif vroeg aan acht kunstenaars om opzettelijk opvallende patronen te creëren in Hasselt om bezoekers en bewoners te verrassen. Ze gebruiken de stad als levend artistiek canvas.

Koffiebekers en tote bags

motif

In Hasselt verschijnen met de regelmaat van de klok artistieke, speelse en kleurrijke ingrepen in de publieke ruimte. Denk maar aan de vele ‘streetart’-werken. Voor Motif krijgen acht kunstenaars uit binnen- en buitenland met totaal verschillende achtergronden, maar elk met een duidelijke boodschap, de opdracht om, elk op hun manier, hun passie voor patronen los te laten op het canvas van de stad. Hun kunstwerken variëren van spectaculaire graffiti op muren en banners tot koffiebekers en tote bags die door de lokale handelaars gebruikt worden, zodat je zelf de kunstenaars kan helpen bij het verspreiden van hun boodschap doorheen de stad, en misschien zelfs over de stadsgrenzen heen.
 

Felipe Pantone

Eén van de deelnemende kunstenaars is de Spaans-Argentijnse Felipe Pantone. Hij tart alle geschreven en ongeschreven wetten van de conventionele graffiti, typografie en abstractie. Hij combineert gewaagde elementen uit de wereld van grafische ontwerpen met zeer geavanceerde geometrische vormen tot ultramoderne kunst. In de loop van mei maakt hij een muurschildering op één van de gebouwen van Quartes aan het kanaal. Ook Hasselt is goed vertegenwoordigd met Anton Kusters, Niels Vaes en Debora Lauwers.

 

van 5 mei tot en met 7 juli
gratis - www.motifhasselt.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!