Bijvoorbeeld: 18/06/2018

Play Festival 2017

Play Festival 2017

schaduwland

Zeven oktober start Muziekodroom het concertseizoen met het Play Festival. Eén van de bands op de affiche is Schaduwland. De band rond songschrijver Frederik Poisquet ontstond als een slaapkamerproject, maar ontpopte zich ondertussen tot een volwaardige live act. Sinds mei van dit jaar opereren ze als ‘Artist in Residence’ vanuit Muziekodroom. Later dit jaar brengen ze een eerste EP uit. Ze staan natuurlijk niet alleen op de affiche van Play. Voor het UiTinHasselt stelden ze zelf een top vijf voor het festival samen:

#1 GLINTS

play

Glints, het geesteskind van Jan Maarschalk Lemmens, volgen we al sinds de debuutsingle ‘Dread’. Het is een combinatie van hiphop, etherische elektronica en pop. We kennen de band persoonlijk via gemeenschappelijke vrienden. De laatste keer dat we hen aan het werk zagen dateert van vorig jaar in de AB. Hoogtijd om ze nog eens terug te zien.
 

#2 TSAR B

Justine Bourgeus speelde vroeger als violiste bij School is Cool. Nu heeft ze haar eigen project: Tsar B. De Oosterse invloeden en de dreigende sound die ze live overbrengt kunnen ons enorm bekoren. Na haar zeer geslaagd optreden vorig jaar op Pukkelpop zijn we benieuwd naar meer.
 

#3 SX

sx

SX staat al heel lang op ons lijstje om eens aan het werk te zien, maar het is er nog steeds niet van gekomen, buiten een paar livesessies op het internet die echt veelbelovend klinken. Dus op Play gaan we er voor! We zijn vooral fan van de single ‘Hurts’. Hun muziek ligt in de lijn wat wij doen: de electronica, de hoge stem,…
 

#4 WWWATER

Haar laatste single ‘Pink Letters’ heeft een fris en aangenaam geluid. Voor de rest kennen we het niet zo goed. De media doet alleszins heel lovend over haar en we kijken dan ook uit naar haar passage in MOD.
 

#5 RAKETKANON

raketkanon

Raketkanon is zowat de enige noise/hardcore band die we echt goed vinden. De overgave van Pieter-Paul de Vos vinden we intrigerend om te zien. Benieuwd hoe hun laatste plaat voor publiek klinkt.

 

Verder met o.a. Equal Idiots, Milo Meskens, Whispering Sons, Témé Tan, DZ Deathrays, BLOW trio, Darrell Cole, Ellen Steegen, Statue, ...
 

Praktisch

zaterdag 7 oktober, vanaf 16u30
Muziekodroom, Bootstraat 9
€ 20 / € 15 (vvk)

www.playfestival.be

Gratis voor MODfunder
Voor € 25 kan je MODfunder worden en krijg je naast gratis toegang tot Play ook korting op alle Muziekodroomconcerten van dit seizoen,
exclusieve primeurs, een blik achter de schermen en nog veel meer.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!